Termékek

Az Európában közismert VIANO márka egy komplett termékpalettát ölel fel. Prémium minőségű komplex, granulált szerves és szerves-ásványi tápjai környezetbarát megoldást nyújtanak a kertfenntartásban, biogazdálkodásban, park és tájépítésben, valamint füves sportpályák (futball, golf, tenisz, rögbi, lovaspóló) építésében és fenntartásában.

A növénytápok a legmodernebb, szemcsebevonatot képező, technológiával készülnek. A stabil minőség megőrzése céljából a gyártásnál kizárólag magas minőségű, származásukat követhető állati, növényi és ásványi eredetű alapanyagokat használnak.

A cég célkitűzése olyan korszerű, környezetbarát, prémium minőségű „ZÖLD” termékek előállítása, melyek „ÖKO” minősítésűek és folyamatos használatukkal fenntartják a talajélet örökös körforgását.

Mivel szerves-ásványi anyagokból készülnek lebontásuk folyamata tökéletesen megegyezik a természetben végbemenő biológiai és biokémiai folyamatokkal. Hosszú hatásukat nem a műtrágyák esetében használatos félig átengedő burkolatnak köszönhetik, hanem a környezetazonos lebontási ciklusuknak. Használatuk folyamán nem történik kimosódás és nem szivárognak le a talajvíz rétegéig. Indirekt módon nem okozói az élővizek eutrofizációjának.

A granulált formájú VIANO termékek a talajba jutva 3 fontos funkciót töltenek be:

01.

Viano Szerves trágyák

Kizárólag szerves összetevőkből készülnek, nem tartalmaznak műtrágyaszármazékot, környezetbarát termékek. Lassú, elhúzódó tápanyag leadás jellemzi. Lebontásukat a talajban élő mikro- és makroorganizmusok végzik. A talajt több mint 4 000 faj lakja és verseng nap, mint nap annak tápanyag készletéért. A hosszú, 60-120 napon át tartó hatásuk a lassú és természetazonos lebontási ciklusuknak köszönhető. A szerves trágyák nem sokkolják a növényeket és lassú, elhúzódó hatásmechanizmusukból kifolyólag nem „égetik” azok gyökérzetét. Szervesanyag tartalmuk 40% feletti; használatukkal javítják a talaj szerkezetét (vízáteresztő-, vízmegtartó képességét, levegőzöttségét, humusz tartalmát, tápanyag megkötő kapacitását).
A gyártó, a kora tavaszi és késő őszi időjárási körülmények között történő felhasználhatóság (levegőhőmérséklet < 8-12°C, talajhőmérséklet < 6-7°C), valamint a jobb hatásfok (gyorsabb aktiválódás) elérésének érdekében, a szerves trágyáit ammóniából és/vagy ureából származó nitrogénnel, ásványi anyagokkal valamint huminsavakkal dúsítja. Ezek a termékek a kijuttatástól 60-120 napon át folyamatosan biztosítják a talaj tápanyag ellátását. A nitrogén hatóanyag összetett (2 vagy 3 komponensből áll), víz hatására először az ammóniából származó nitrogén aktivizálódik (hatása rövid), ezt követi az karbamindból származó nitrogén, majd az elhúzódó lebontású szerves nitrogén. A termékek legalább 20% szerves anyagot tartalmaznak.
02.

Viano Szerves-Ásványi trágyák

Magas minőségű, ellenőrzött termékek

A Viano szerves és szerves-ásványi trágyák gyártását egy hosszú tesztidő előzi meg melyben több nyugateurópai egyetem is részt vesz. Az eredmények feldolgozását követően döntenek a gyártásról, vagy a termékkísérletek folytatásáról. Pozitív eredmények esetén elkészül a termék katalogizálása és engedélyeztetése. Ezt követően tervezik meg a csomagolást és a gyártást.

A gyártási technológia folyamatosan fejlődik. 2017-ben megkezdődött a termékszemcsék bevonatolása. Erre azért volt szükség, hogy a szállítás és raktározás során minél kevesebb törmelékpor keletkezzen. Így a termék trágyaszóró berendezéssel pormentesen lesz kijuttatható.

A szerves és szerves-ásványi trágyák két SZILÁRD szemcseméretben (RC és MC), valamint VÍZOLDÉKONY PUDER formájában készülnek.