Tel: +36 20 517 9074

Elolvastam és tudomásul veszem a GDPR tájékoztatóban foglaltakat

Ingyen házhozszállítás magánszemélyeknek: 80.000,-+áfa
Óvjuk és tegyük együtt egészségesebbé
környezetünket!
GarMed

Bútor kezelés, karbantartás

NyomtatóbarátAjánlás

Amit bútorainkról tudni kell

Termékeink jó minőségű lucfenyőből (Picea abies) készülnek.

Ezen  fa  Közép- és Észak-Európa legelterjedtebb és egyik legfontosabb fajtája, mely meglehetősen tartósnak minősül. Mivel a fa nedvszívó anyag, így védőkezeléstől függetlenül mindig tartalmaz vizet. A levegő hőmérséklete és relatív páratartalma, valamint a huzamosabb ideig kint tárolt fatermék nedvessége között egy bizonyos idő után egyensúly áll be. A nedvességtartalomváltozás következtében száradásnál a fa összezsugorodik, nedvességfelvétel esetében megdagad.

Ne okozzon gondot, amennyiben ezen folyamat repedéseket eredményez a fa felületén. Ez legtöbb esetben nem fogja befolyásolja a termék szilárdságát.

Felületkezeléssel a fát megóvhatjuk a beszürküléstől, megtarthatjuk annak természetes színét, vagy igény szerint, erezetét megtartva színezhetjük is.

A kezeléshez ajánlott termékek

Színtelen bevonatok:

- lenolajkence. Hidegen sajtolt, oldószermentes lenolaj.

Ahhoz, hogy a beszívódás mélységét fokozzuk, és ezzel a bevonat minőségét javítsuk, az olajat vízfürdőben 40o C-ra kell melegíteni, és így kell átitatni vele a kezelendő felületet. Az olaj pigmentálás nélkül a felületből egyszerűen kiég, de mivel nem filmbevonatról van szó, nem repedezik, nem kártyásodik.1-2 évenkénti újbóli beeresztést, vagy az olajjal való áttörlést igényel. A felújításhoz a felületet pl. meleg vízzel át kell mosni, száradni hagyni, esetleg finoman átcsiszolni, és olajjal beereszteni.

-színtelen kültéri lazúr. Megőrzi és kihangsúlyozza a fa természetes színét, de közel sem ad olyan tartós védelmet, mint a pigmentált színes lazúrok. Színezék (pigment) nélkül az olaj gyorsan elég a napon.

Ha feltétlenül meg akarjuk őrizni a fa természetes színét, és a termék viszonylag védett, árnyékos helyre kerül, megfelelő védelmet ad.

- színes kültéri lazúrok. A pigmentált kültéri lazúrok alapszínei egymással keverhetők, így további színek is előállíthatóak. A legtartósabb bevonatot adja, a különféle fafajok természetes színéhez igazodó, az erezetet nem elfedő színek keverhetők kész receptek alapján is (pl. lucfenyőhöz világos fenyőszín, mintha kezeletlen, vagy színtelenül kezelt lenne).A természetes anyagú lazúrok természetesen öregszenek. A bevonat nem repedezik, nem kártyásodik, hanem a Nap UV-sugarainak hatására lassan elég, azaz a szín fokozatosan halványul, kifakul, ami jól jelzi a felújítás szükségességét. A felújítás nagyon egyszerű, a felületet a szennyeződésektől, portól meg kell tisztítani és egy rétegben a megfelelő lazúrral át kell kenni. A lazúrok, rugalmasságot biztosító összetételük miatt enyhén termo plasztikusak, tehát hosszú ideig tartó, tűző napon, amikor az egész bútor felforrósodik, a bevonat is meglágyulhat.

Mikorra tervezzük bútor felújításunkat?

Az elöregedett bevonatokat célszerű mindig szezon után ősszel felújítani. Így a bútor egész télen pihen, erősödik, és tavasszal megedződve, strapabíróbban tehető ki a napsugarak hatásának.

A megfelelő időben végzett kezelés, felújítás a bevonat tartósságára is kihat!

Tisztítás és karbantartás

A bútorok rendszeres tisztítása elengedhetetlen feltétele azok esztétikus felületének megőrzésére. A fa rendszeres ápolás megakadályozza a  szennyeződések, környezeti hatások okozta állagromlási folyamatot.

Olajozott, viaszolt, lazúrozott, festett felületek tisztításához és felfrissítéséhez olyan speciális tisztító- és ápolószereket ajánlunk, melyek egyszerre tüntetik el a szennyeződéseket, és mint egy testápoló, visszatáplálják a kiszáradt felületek elveszett viasztartalmát.

Semmiképp ne alkalmazzunk zsíroldó hatású háztartási tisztító- és súrolószereket!

Szélsőséges időjárási viszonyok közt javasolt a bútort fedett, száraz helyen tárolni. Az évek során  bútoraink, kiegészítőink gondos ápolása ugyanolyan szerves részévé válik életünknek, mint otthonunk, saját magunk ápolása.

Jutalmunk a hosszan tartó használhatóság. 

 


Főoldal| Termékek| Kapcsolat| Oldaltérkép| Jóváhagyás| Adatvédelmi Szabályzat


.:: GarMed : © 2010-2018 GarMed Kft. : VIANO képviselet www.garmed.hu ::.

Kertápolás, Kertberendezés, Madárgondozás, Kálcium-klorid környezetbarát jégmentesítés, Faszánkók, Szánkó kiegészítők

GarMed